Известие

Collapse
No announcement yet.

Как вървят вашите 156 1.8TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как вървят вашите 156 1.8TS

Здравейте!

В момента планирам една покупка на 156SW 1.8TS 2000г и искам да ви попитам как вървят вашите алфи 1.8 ТС. Мисълта ми е като и подадеш газ веднага ли се ускорява или се чуди малко докато влезе в обороти. Освен това педала на газта как реагира плавно поема или рязко ускорява. Аз понеже до сега имах 164 2.0 ТС и вървеше по съвсем различен начин - имате ли някаква идея? Нещо се притеснявам
    Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
    Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
    Lancia Ypsilon '02

Ми до 3000 си е обикновенна кола след това започва да излита на 4000 летиш, на 5000 си се олигавил от кеф и докато стигнеш 7000 си се омазал до уши, след това следващата скорост и така 5 пъти. Дърпа прилично, без замисляне, звучи отлично, на каките им харесва.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Derry
      Ми до 3000 си е обикновенна кола след това започва да излита на 4000 летиш, на 5000 си се олигавил от кеф и докато стигнеш 7000 си се омазал до уши, след това следващата скорост и така 5 пъти. Дърпа прилично, без замисляне, звучи отлично, на каките им харесва.
      Ами той си е карал алфа та знае горе долу за какво иде реч ....
      Явно като на всяка 156-ца вариятора е дал фира ..... свиква се с времето
      .............. до 3000 не е обикновена кола ами е обикновен москвич с РЕМАРКЕ
      Alfa156 Against All

Comment

Първоначално публикувано от slav40
        Вариатор? сигурен ли си?
        Или крива на мощността ?
        Особено с включен климатик от мотор 1.8 и купе 1300 кг
        какво точно очаквате и кво общо намери с мускала на дядо ти?
        ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Ами май няма алтернатива с 1.8 без турбо която да бие алфата пък и с турбо да е,алфата е страшна бегачка.Тоя вариятор не е болка за умиране не знам кво ви плащи толкова.Като почнеш да я режеш преди 3000 оборота си само на 1ва
          sigpic Alfasud/156 1.8ex
          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Е ти си го повозил колегата, видял е за какво иде реч А товята ще да е една от най-бързите 156-ци 1.8Тс във Варна

В конкретния случай мисля, че ключовия момент е коженият Момо салон Очакваме колегата на сбирката в неделя
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Не знам коя е най-бързата 1.8 във Варна, това не съм го казвал, най-малкото знам поне 1 с чип дето е друга бира, ама нещо не ме кефи да се говори без преди това да помисли човек ...
              Тези работи в общия случай си остават задълго написани във форума, а той е източник на информация за много хора дето не са длъжни да умеят да пресяват.
              Как някои дават такива точни диагнози без да знаят за какво говорят - ефекта или ползата от този форум почва да става отрицателен ....

Comment

То тоя вариатор на разпределителния вал на изпускатаелните клапани май е по важен за разхода на гориво отколкото за ускорението.

Колкото до сървенованието с другите марки наистина кола с 1.8 мотор малко трудно ше мине пред 156 1.8.

Моята без задкормилно устроиство с 20 литра бензин тежи 1240 кг лично си я теглих

Comment

Е ти 60 кила нямаш ли?

Comment

Ако кара жената тя е 55 кг с мокри гащи . 1300 се приема за напълно достоверна цифра.

Comment

Това имах превид, че с шофер колата си има 1300 кг.
                      И това няма нищо общо с характеристиките на двигателя.

Колегата Kirilsol пише, че досега е карал 164 2.0 и там усещането е друго ..., преди това е карал 155 2.о, тоест нормално е според мен 1.8TS да му се струва по - мек , особено като е тествал в жега с включена клима.

Comment

Ей по малко газ давайте че днес каква зверска катастрофа направих.Жената е зле така че по кротко.Ако карах с 80 км/ч щеше да е само фар.
                        TIPO 2.0 91g.
                        PUNTO 1.2 04 g.
                        156 1.8 TS 00g

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto
                          Първоначално публикувано от slav40
                          Вариатор? сигурен ли си?
                          Или крива на мощността ?
                          Особено с включен климатик от мотор 1.8 и купе 1300 кг
                          какво точно очаквате и кво общо намери с мускала на дядо ти?
                          За вариятора - не съм сигурен -така са ми казвали.Но до 3000(си е мъртвец) върви като москала на дядо(лека му пръст). Па де да знам 1.8 може и да върви повече от 2.0
                          Свещи и дебитомер смених - ламбдата също .............. Колата си остана бавна до 3000 -всеки (майстор) казва ,че е вариятор -започвам вече да вярвам.
                          Тая кола е като жената - винаги е в мензис и всеки ти казва ,че майстора е калпав,а как да й угодиш - единствено с 3 или 4 цифрена инвестиция за съответния месец!
                          Alfa156 Against All

Comment

Кви вариатори, кви москвичи?
                            Пиша за 1.8 защото човека пита за такава ...
                            Аз не хвърлям дали ти върви повече 2.0 - това мисля, че е ясно, няма нужда да се правим на скромни нали?

Ама вземи обесни какъв е проблема на Вариатора и с каква кола като я сравняваш твойта стигаш до извода, че е толкова спъната?

Освен това моята като я подгоня и общо взето все ми е тая на 3000 оборота колко върви, защото на 3000 об вървят дизелите, бензиновите им идва силата по-късно нали за сметка на това по-дълго?
                            Както каза и Galeano през заветните 3000 об минаваш само на първа при ръчка и даже не ги и усещаш При сериозен старт тръгвам на 3500-4000

Comment

Сравнявам я с ВСЯКА друга кола с двигател от 1.2 нагоре! Колегата "KirilSol" е написал :

"Мисълта ми е като и подадеш газ веднага ли се ускорява или се чуди малко докато влезе в обороти."

Та това "чудене" е доста осезаемо ......... поне при повечето алфи,които "познавам" !

Не ми е нужно да чета литература за вариятора - като има толкова много изпечени майстори,които разбират от всичко! Кви Алфи кви 5 ЛВ!
                              Alfa156 Against All

Comment

Working...
                              X